Online Opskrifter
printervenlig versionTip en ven


Vintermad

Nu nærmer vinteren sig - og vi skal til at lave suppe, chili con carne og andre retter som giver en dejlig indre varme. Vinterretter - eller vintermad - er selvfølgelig baseret på årstidens ingredienser. Vinterens ingredienser er typisk kålsalater, rodfrugter i ovn, oksestege, kylling mv.


Har du en helt speciel lækker vinterret, må du meget gerne sende den. Det kan være du vinder månedens konkurrence.


 


 


 


 

Vintergryde ála Høilund

Retten her er til ca. 8-10 voksne personer. Retten smager bedst dagen efter den er lavet. Retten inderholder en masse proteinder og vetaminer. Den er rigtig god at spise om vinteren, og den varmer dejligt i hele kroppen. God fornøgelse ;)


Ingredienser:
5 mellemstore kartofler
5 mellemstore gulerødder
2 porrer
1 pastinak
½-1 hvidkål
1 mellemstort løg
3 laurbærblade
½ kg bacon (i tern)
1 kg ribbensteg el. hakket oksekød
2 dl. vand

Fremgangsmåde:

Du stater med at svitse kødet.
Så skærer du kartoflerne i halve,
Gulerødderne og porrerne skal skæres
i skiver.
Løget skæres i kvarte.
Hvidkålet skærer du i små stykker,
men pas på de ikke bliver for små eller
for store.
Kom det hele i en stor gryde ink. vandet.

Kogetid:

Kog retten i ca 90 minutter,
ved lav varme.

Forslag til servering:

Server retten med rugbrød og sennup.

Anslået pris:
ca. 200.


Tak til Pernille Høilund for den spændende opskrift.