Online Opskrifter
printervenlig versionTip en ven


Valnøddemazarin



Ingredienser:
Dej:
150 g marcipan
50 g sukker
50 g smør
25 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 æg

Fyld:
100 g valnøddekerner
100 g smør
100 g sukker
30 g mel
1 dl fløde

Beskrivelse:
Smør en tærteform (22 cm) med smør, og drys den med sukker.

Rør marcipan, sukker, smør, mel og bagepulver sammen. Pisk æggene let sammen, og rør dem i marcipan massen. Pisk dejen til en ensartet masse.

Fordel dejen i tærteformen, og bag den midt i ovnen ved 175 grader i 15 min. Imens laves fyldet.

Skyl valnøddekernerne i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte. Kog sukker, smør, mel og fløde i en tykbundet gryde, til en ensartet, cremet masse. Rør valnødderne i massen, og lad det køle lidt af.

Tag kagen ud af ovnen, og sæt temperaturen op til 200 grader. Fordel fyldet på kagen, og sæt den tilbage i ovnen. Bag den færdig i ca. 10 min, til den er gylden.