Online Opskrifter
printervenlig versionTip en ven


Tiramusi


Ingredienser:
(til 6-8 pers.)
4 pasteuriserede æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
korn fra ½ stang vanille
500 g mascarpone
3 dl stærk kaffe
3/4 dl Amaretto (mandel likør)
ca. 200 g savoiardi kiks (lady fingers)
kakao

Beskrivelse:
Lav kaffen, og lad den køle af. Bland med amaretto.
Pisk æggeblommerne med sukker og vanille, til massen er hvid og tyk. Bland mascarponen i, og rør grundigt. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i massen.
Læg halvdelen kiksene, der først er dyppet i kaffelagen, i bunden af et fad. Kiksene skal dække bunden helt. Fordel halvdelen af mascarpone cremen ovenpå. Læg et lag kiks mere, vædet med resten af kaffelagen, og slut af med resten af mascarpone cremen. Stil fadet tildækket i køleskab i mindst 5 timer før servering. Lav den gerne dagen før. Inden servering drysses tiramisuen med kakao.