Online Opskrifter
printervenlig versionTip en ven


Fastelavnsboller



Ingredienser:
24 stk.
Dej:
ca. 500 g mel
50 g gær
2 dl mælk
250 g smør eller margarine
2 æg
2 spsk sukker
1 tsk salt

Remonce:
100 g smør eller margarine
100 g sukker
25 g marcipan
2 tsk mel

Creme:
1 æg
2 spsk sukker
2 spsk mel
2½ dl mælk
1 tsk vaniliesukker

Beskrivelse:
Dej: Smelt smøret og hæld mælken i. Når blaningen er tempereret, opløses gæren i. Tilsæt æg, sukker og salt. Til sidst tilsættes mel lidt efter lidt, og dejen æltes til den er ensartet. Dejen hæver tildækket i 30 min. Imens laves remonce og creme.

Remonce: Alle ingredienser røres sammen til en ensartet masse.

Creme: Alle ingredienser røres sammen i en tykbundet gryde, og bringes i kog under omrøring. Cremen koges et minut, og stilles herefter til afkøling i en skål i køleskabet.

Dejen deles i 2 lige store stykker, og rulles ud til en firkant på ca. 20 x 30 cm. Hver firkant skæres i 12 lige store dele.

På hvert dejstykke anbringes ca. 1 tsk remonce, og dejstykket lukkes godt sammen om remoncen. Placer dejstykket på en bageplade med lukningen nedaf.

Hæver tildækket i 10 min.

Tryk en fordybning i hver bolle, og fyld med creme.

Hæver 20 min på et lunt sted.

Pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 min, til bollerne er gyldne.