Online Opskrifter
printervenlig versionTip en ven


Citronfromage er Torbens ynglingskage. Vi ved det, for han laver tit citronfromage til os ved festlige komsammener. Tak for endelig at dele din opskrift på citronfromage.

Ingredienser:
4 blade Husblas
1-1½ dl friskpresset citronsaft
2,5 dl piskefløde
100 g sukker
3 pasteuriserede æg

Beskrivelse:
Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min.
æg og sukker blandes i en skål og piskes kraftigt. jo længere desto mere luftigt bliver fromagen. Husblasen tages op og smeltes i et vandbad med det vand som hænger ved. Piskefløden piskes i en separat skål, og citronen presses. Den smeltede husblas tages af, og køler et øjeblik. tilsæt citronsaften en smule ad gangen så den ikke bliver kølet for hurtigt. (Det er sådan den trevler!) citron/husblasblandingen hældes i æggesnapsen, og vendes roligt. herefter vendes den flødeskummet i blandingen.
hældes i en serveringsskål eller portionsanrettes og stilles i køleskabet i mindst 3 timer, men kan med fordel stå fra dagen før.

Anslået pris:
40 kr

Tak til Torben for den lækre opskrift.