Online Opskrifter
printervenlig versionTip en ven


Bedstemors kringle med marcipan

Ingredienser

2 dl mælk
3 æg
50 gr. gær
1 tsk. kardemomme
4 spsk. sukker
en lille smule salt (knivspids)
200 gr. smør
600 gr. hvedemel

Fyld
200 gr. marcipan
1 dl. rosiner
100 gr. sukker
125 gr. mandler
1 spsk. kanel
200 gr. smør


Beskrivelse
Varm mælken og hæld den op i en skål. Rør gæren ud. Tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt. Hvedemel og smør tilsættes. Ælt det godt igennem. Sæt det til hævning i en times tid. Sukker, mandler og kanel puttes i en blender. Smøret kommes i en skål og sukker-mandler-kanel-blaningen røres i.
Rul derefter dejen til en lang pølse (90cm). Tryk pølsen flad (ca. 1 cm). Smør fyldet på midten og vend siderne ind over. Klem godt sammen for at lukke. Løft det over på bageplade - og fold evt. til en kringle. Herefter skal det hæve i ca. en halv time. Der pensles med æg og sukker - og drys evt. hakkede mandler over.
Bag kringlen i 200 grader i ca. 15 minutter.

Bemærkninger:
Vi har lavet den én gang. Den er god. Vi lavede 3 pølser...spiste én og frøs to. De smager rigtig godt - også optøet.