Online Opskrifter
printervenlig versionTip en ven


Svinekæber

Denne ret er en fantastisk vinterret. Det er en overset ret, som smager fantastik og som er fyldt med vinterens vitaminer og proteiner.

Ingredienser:
500 gr. svinekæber ( kan købes hos slagteren )
500 gr. kartofler
10 gulerøder
1 squash
4 fed hvidløg
3 løg
timian ( 1-3 spsk )
salt og peber



Beskrivelse:
Svinekæber har en sene på den ene side. Den skal skæres af. Smelt noget smør/margerine i en stor gryde. Smid kæberne i gryden og tilsæt salt og peber. Kæberne brunes i ca. 10-15 min.
Mens kæberne brunes, snitter du grænsagerne i tern på 1-2 cm. Hvidløgene snittes til små skiver.
Når kæberne har en sprød overflade, tilsætter du grønsagerne. Rør godt rund, så grønsagerne også bliver svitset lidt. Herefter strøs der timian i passende mængde over ( start med 1 spsk. ).
Rør godt rundt.
Tilsæt vand i gryden til alle ingredienserne er dækket. Skru ned for varmen og sæt låg på.
Lad retten simre i ca. 1½ til 2 timer.

Server retten med en stor pilsner til.

Bon appetit.