Online Opskrifter
printervenlig versionTip en ven


Laks med serano og mozarella

Ingredienser:

4 laksefiletter
4 skiver seranoskinke ( eller parma )
1 stk. mozarella ost

Beskrivelse:
Læg laksefiletterne i et fad ( fjern skindet, hvis fileterne har skind på ).
Skær osten i tynde skiver, og læg skiverne ovenpå laksefileterner. Ovenpå hver laksefilet med mozarellaost, lægges en skive skinke.

Sæt nu fadet med laks, ost og serane i ovnen - og varm på 200 grader i 20-25 min. Alternarivt kan det grilles på kuglegrill med indirekte varme i 20 minutter.

Anslået pris: 110 kr.


 


 


 


 

Lidt om laks

Salmo salar som den hedder på latin, er en anadrom fiskeart. Det vil sige, at den vandrer fra havet til ferskvand for at gyde. Laksen er i stand til at finde tilbage til det vandløb, hvor den selv er født. Man siger at den "homer" til et bestemt vandløb. Pga. homingen er laksene i de enkelte vandløb tilnærmelsesvis genetisk isolerede, fordi en laks fra et vandløb meget sjældent parrer sig med en fra et andet. Man taler derfor om forskellige stammer af laks, der gennem tiden har tilpasset sig de specielle forhold, der findes i forskellige vandløb...

kilde: Wikipedia