Online Opskrifter
printervenlig versionTip en ven


Kalvekød i tunsauce

"Vitello Tonnato" som retten også kaldes i sit oprindelsesland, Italien. Det er en super lækker forret, som serveres med brød til. Brødet skal gerne være italiensk - gerne filone.

Ingredienser:

800 g skært kalvekød (inderlår, klump eller tykstegsfilet)
salt, hele peberkorn
1 lauerbærblad
suppeurter

Tunsauce:
1 dåse tun
100 g mayonnaise
1 dl. creme fraiche
4-5 spsk suppe
sennep
citronsaft
1-2 spsk hakket ansjosfilet
3 spsk. kapers
salt og peber


Beskrivelse:
Kog kødet mørt i vand der er tilsat salt og peberkorn, lauerbærblad og suppeurter.

Pisk tunfisken godt igennem med en el-pisker.
Rør mayonnaisse, cremefraiche og kold suppe i konsistensen skal være cremet. Smag til med sennep og citronsaft, hakket ansjosfilet,kapers salt og peber.

Skær det kolde kød i tynde skiver og læg dem på et fad.

Fordel tunsaucen over og pynt med tomatbåde og brøndkars