Online Opskrifter
printervenlig versionTip en ven


Fuldkorns boller

Ingredienser:
50 g. Gær
5 dl. Lunken vand
1½ tsk. Salt
3 dl. Havregryn
2½ dl. Fuldkornshvedemel
5-7 dl. Hvedemel

Beskrivelse:
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt derefter salt, havregryn og fuldkornmel og rør det godt sammen med en ske. tilsæt derefter hvedemelen lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. ælt dejen godt igennem.

sæt den til at hæve et lunt sted. dejen skal hæve til dobbel størrelse. form derefter 14 til 20 boller, alt efter ønsket størrelse. lad dem efterhæve i 10.15 min.

pensel med mælk eller æg og bag den midt i ovnen ved 200 grader. Du kan eventuelt stille et ildfastfad med vand i bundet af ovnen, dette giver en mere sprød skorpe. bollerne er færdige når de er sprøde i bunden og lyder hule når man banker på dem.

Anslået pris:
10 - 40 kr